Kies de beste verkoopsite uit om jouw auto kwijt te raken

Online een auto verkopen is al een tijdje de nieuwe trend die gevolgd wordt en is dat wel logisch gezien het groot aantal bezoekers die vanuit het gemak van hun huis of anderzijds in staat willen zijn een auto uit te kiezen. Het ruim aanbod, groot aantal bezoekers en de grote hoeveelheid informatie die er geplaatst kan worden, zorgen ervoor dat het aantrekkelijk is om via een verkoopsite jouw auto tegen een goede prijs kwijt te raken. Maar voor welke site kies je dan?

Ga voor meerdere sites

Er zijn geen limieten gesteld als het gaat om het plaatsenvan een advertentie op diverse verkoopsites en wordt de kans dat er zich een belangstellende aanmeld wel veel groter. De beste site om auto te verkopen is zeker de drukbezochtste en zijn er een tal van grote “jongens” te vinden zoals marktplaats.nl. Zo een drukbezochte site heeft echter ook het nadeel dat er een groot aantal aanbieders te vinden zijn en komt het gezegde “vele varkens maken de spoeling dun” hier echt wel tot uiting.  Je zal dus toch wel met iets aparts moeten komen toch nog voldoende aandacht te trekken op zo een site.

Betaald adverteren biedt daarom ook meer mogelijkheden

Het loont soms dan toch wel om te kiezen voor een betaalde advertentie omdat de kans op succes hierdoor met stukken groter worden. Dit geldt in het bijzonder voor de grotere verkoopsites omdat je echt wel zal uitschieten met een betaalde advertentie. Kijk ook hoeveel ruimte je geboden krijgt om genoeg foto’s te plaatsen en een uitgebreide beschrijving neer te zetten. Hoe meer informatie er namelijk beschikbaar is, hoe eerder een belangstellende geneigd zal zijn om toch even een telefoontje te plegen. Er zijn ook verkoopsites te vinden waar vooral autobedrijven een kijkje komen nemen en vlot de verkoop over het algemeen wel sneller op zo een site. Hou er daarbij wel rekening mee dat de aangeboden prijzen naar alle waarschijnlijkheid wat lager zullen uitvallen dan verwacht.