Wat is de beste aansprakelijkheidsverzekering voor mij?

Het is wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Je moet een autoverzekering afsluiten, zodra je auto op je naam staat. Het is vereiste dat je minimaal een WA autoverzekering hebt. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Het betekent dat als jij met jouw auto schade toebrengt aan een ander, dat de ander de schade vergoedt krijgt.

Het is verplicht om een autoverzekering af te sluiten om problemen te voorkomen. Iedere verkeersdeelnemer die schade oploopt door een motorvoertuig, heeft op deze manier de garantie dat deze schade vergoedt wordt.

De meeste verzekeringsmaatschappijen kun je online met elkaar vergelijken en je kunt de verzekering online afsluiten.

In totaal zijn er 3 manieren om jouw voertuig te verzekeren. De WA autoverzekering is de simpelste en goedkoopste autoverzekering. Daarna heb je nog de WA beperkt casco verzekering en de WA volledig casco verzekering.

Je auto is uitgebreider te verzekeren met een WA Beperkt Casco (WA+) verzekering of een WA Volledig Casco verzekering (All Risk). Maar wat is dan de beste wa verzekering?

De verschillen tussen deze soorten autoverzekeringen zijn het volgende:

  1. WA
    Dit verzekert je voor de schade aan anderen door een aanrijding. Je eigen schade moet je zelf dekken.
  1. WA beperkt casco
    Deze verzekering is ruimer. Behalve de schade aan anderen, ben je verzekerd tegen brand, diefstal, ruitschade, stormschade en schade bij botsingen met het wild.
  1. WA volledig casco
    Deze is de meest omvattende. Het verzekerd tegen schade aan anderen, brand, diefstal, ruitschade, botsing met wilde dieren, stormschade, vandalisme en omslaan.

Hiermee heb je een duidelijker beeld van de verzekeringspakketten. Daarmee kun je gerust een keuze maken.